Cabinet medical veterinar

DR. HORVATH ATILLA

Timisoara, str. Vadul Calugareni nr. 1,

colt cu str. Ciprian Porumbescu vezi harta

Tel: 0256-294.690 / 0724-562.998
Orar: L-V: 13-19; S-D: inchis.
Nu efectuam deplasari la domiciliul clientului.
e-mail:

ARHIVA DE CAZURI VETERINARE SPECIALE ALE DR. HORVATH ATILLA

Osteopatia Cranio-Mandibulara (OCM) la caini

Studiu de caz. TASHA

Osteopatia cranio-mandibulara a cainilor este o afectiune de natura inflamatorie caracteristica raselor de talie mica W.W.Terrier, S.terrier. In literatura de specialitate s-au citat cazuri si la rasele de talie mare B.Mastiff, Vizsla, Dobermann etc. Boala afecteaza cu precadere exemplare de varsta tanara (3-8luni).

In etiologia afectiunii se citeaza cauze genetice(1), boala intilnindu-se la mai multe exemplare al aceluiasi cuib,indivizii afectati au transmis la randul lor boala descendentilor.

La cabinetul nostru s-a prezentat o catelusa de 5,5 luni, Dalmatian. Proprietarii s-au plans de faptul ca in ultima luna catelusei lor i-a aparut o umflatura (dura) sub barbie care a continuat sa creasca, dureroasa la atingere. Progresiv catelusei i-a scazut pofta de mancare fapt ce a determinat vizita la cabinetul nostru.

In urma consultului clinic s-au comfirmat cele relatate de proprietari (vezi Imag.1,2) iar la curbura mandibulara stinga s-a descoperit o noua induratie, asemanatoare cu cea din reg. submandibulara. citeste mai departe

Enterectomie si enteroanastamoza

Nume: Bob,
Rasa: Brac German,
Varsta: 11 ani,
Sex: Mascul,
Greutatea: 27,6 kg
Proprietar: Laitin Mircea, Timisoara

Anamneza: Pofta de mancare a scazut progresiv (incepand cu 8 zile in urma), voma (continutul initial: mancare nedigerata ulterior lichid galben transparent), vomituritii, apatie, lipsa defecarii, mers greoi.

Examen clinic: normotermic, tahipnee, puls accelerat, mucoase aparente congestionate, TRC sub 2 secunde .

Tuseu rectal: continut rectal negru cu aspect pacuros aderent la pereti, la ascultatie abdominal lipseau “borborismele”.

Examen de urina: ph-5, proteinurie, densitate 1005
Examen Radiologic: rezultat negativ citeste mai departe

Sialoadenita Submandibulara

Studiu de caz. ALF

Alf, Schnautzer pitic, mascul, 13 ani, negru argintiu.
S-au prezentat la noi proprietari reclamand o umflatura in zona submandibulara, care initial a fost mai mica dar a evoluat in timp (1 saptamana) la o marime apreciabila. In acelasi timp catelul era nelinistit, nu manca, avea dificultati in timp ce bea apa si statea des cu capul in prelungirea gatului.

La examenul clinic al regiunii (dupa tuns) am constatat urmatoarele:in regiunea submandibulara dreapta , se gasea o umflatura de marimea unei mandarine ,de consistenta dura la margini si usor mai moale central. Pielea din zona intacta, fara urme de plagi sau alte traumatisme. La examenul cavitatii bucale s-a constatat paradontoza de gradul 2/3 afectati fiind premolari si molari de pe ambele arcade, gura exhala un miros f. neplacut. La termometrare am constatat stare de subfebrilitate.

Am recomandat proprietarilor 2 examene suplimentare. Analiza de sange(biochimie si hemoleucograma)respectiv ex. radiologic.Proprietarii au fost de acord. citeste mai departe

"3 in 1"

Studiu de caz. NEGRUTA

Negruta a fost adusa la noi de un client inimos .Acesta pe linga cainii de rasa(Vizsla)proprii se ingrijeste si de cainii mai putin norocosi .Dovada a acestui lucru este ca nu aputut suporta starea Negrutei si a adus-o la cabinetul nostru.In urma consultului si a analizelor suplimentare incepea sa se contureze o imagine!

Diagnostic prezumtiv:Formatiune voluminoasa de consistenta elastica care porneste din flanc si ajunge pana in dreptul coastelor. Chisti ovarieni.
Diagnostic: Hiperplazie de mucoasa vaginala. citeste mai departe

LUARE IN EVIDENTA DR. HORVATH

Daca, in urma vizitarii acestui site, doriti sa deveniti clientii nostrii, va oferim posibilitatea de a va inscrie online in evidentele Cabinetului Medical Veterinar Dr. Horvath Atilla.

check click aici pt. a completa formularul

CE SPUN CLIENTII NOSTRI

Ec. Ovidiu Iorga
Manager SC ARTICA SRL

www.artica.ro

L-am cunoscut pe medicul Atilla Horvath cu ani in urma, 1993-1994, fiind in cautarea unui specialist pe care sa il consult in toate problemele care apar in creșterea unui animal de casa.

Deși foarte tanar, m-a surprins atunci prin gandirea matura si competenta sa.

check citeste mai departe

Home|Prezentare si dotari|Servicii|Cazuri speciale|Pagina cititorului|Contact

Site web realizat de Politrad - Traduceri Timisoara